Vardnes urtegård er i hjerte av grønt reiseliv og økologisk bevisstgjøring. Via kurs, seminarer, foredrag, utdanning, omvisinger, egen produtserie, visingshager, arrangementer med mer. setter vi naturens beste i fokus i alt vi gjør. 

Utvekslingsbedrift med grønt fokus. Vi er vertsbedrift for internassjonale studenter på BA og MA nivå innen naturbevarende fag, plantemedisinsk utdanning og kurs.

Vårt hovedfokus på urtegården er dyrkning, høsting og videreforedling til utvikling av rene, økologiske produkter innen krydder, te, tinkturer, salver, kremer, såper, hårpleie, kroppspleie, lys, m.m.

Vi har en egen gårdsbutikk som vi kaller LØVETANNA hvor der også finner en liten kafedel. Vardnes urtegård er i dag leverandør av krydder til flere kokker og deriblant "Senjastua" som er kjent for sin særegne og gode lokalmat. Våre produkter kan også bestilles via vår nettbutikk og andre spesialitetsbutikker.

Gjestehus, skogshytte, lavvu og rom kan leies ved gården. Disse har alle tilgang til en privat strand og et fredfullt skogsområde. Ta kontakt for mer informasjon og booking via vårt kontaktskjema.

Velkommen til oss :-)

   

 • Om oss

  Bilder fra gården og smakstesting av våre krydder.

   

    

   

  Gården ble tatt over i 2008 fra Tines pappa og hans to søstre. Tine satte da i gang sitt forprosjekt for å kartlegge grunnlag for nyttevekster i sitt frodige lokalområde. Vel 80 planter ble kartlagt og prosjektet kunne gå inn i sin neste fase.

  Fra 2009 til 2010 deltok Tine både i ”Kvinnovasjon” og i ”Ryk og reis” noe som gjorde at produktene fikk videre utvikling og et større fokus på kjerneprodukter ble satt.

  Fra 2011 til 2013 kom der vel 20 nye produkter i produksjon og gården fikk bærstatus etter deltakelse i ”bærprosjektet” i Tranøy kommune. Med ny kunnskap og god hjelp av dyktige ledere ved bærprosjektet hadde vi fantastiske bær i produksjon allerede år to.

  2014 og 2015 har gått med til grunnarbeid for nye bygg, skogrydding, ny vei, nye lokaler og flere testprodukter som finner veien inn i sortiment. Minikafe & butikkutsalg Løvetanna ble etablert hvor alle gårdens produkter med mer finns i sortiment. Her finns også lager til nyoppstartet nettbutikk som åpner september 2015.

  Velkommen til oss!

   

 • Prosjekt

  Vardnes urtegård har 9 bygg, rundt 250 mål med utmark, dyrket mark, strand og skogsområde.

  2005 Embrace Life startet

  2006 Embrace Life ble etablert som firmanavn og da drevet som Komplementærmedisinsk senter i Trondheim

  2007 Klinkk Embrace Life Komplementærmedisinske senter åpnet i Oslo åpnet.

  2008 kartlegging av nyttevekster ved gården. Gården fikk navn VARDNES URTEGÅRD. Ny klinikk åpnet på Senja

  2009 Første innhøsting av nyttevekster (Løvetann, Rødkløver, Ryllik, Brennesle, Geitrams, Ringblomster, Rosenrot).

  2010 Deltakelse i "Kvinnovasjon" Flere nyttevekster finner vei inn i sortiment.

  2010 Deltakelse i "Bærprosjektet". Fire bærsorter finner vi inn i sortiment.

  2010 Kurs, foredrag og undervisning rundt urter og nyttevekster tar til. Skoler, lag og private kommer.

  2011 Deltakelse i "Reis & Ryk" Flere nyttevekster finner vei inn i sortiment.

  2012 Deltakelse i "Bærprosjektet" oppfølging av bærdyrning. Flere bærsorter finner vei inn i sortiment.

  2013 Etablering av minikafe & Låvebutikk SMAK.

  2014 Deltakelse i "Løve prosjektet". Nye etiketter er under utarbeidelse.

  2015 SMAK bytter navn til LØVETANNA. Ny driver av kafe & butikk LØVETANNA er på plass. Nettbutikk åpner.

   

  Lyst til å vite mer om oss? Overnatte i våre gjestehus? besøke butikken og vår lille kafe? delta på kurs? Være med på omvisingsturer? Ta kontakt via vårt kontaktskjema. Vi gleder oss til å se deg :-)

   

 • Urter & bær

  Nyttevekster. Vi har til enhver tid et stort utvalg av urter, nyttevekster, blomster, sopp og bær i sortiment. Se oversikt i vår nettbutikk som åpner i septemeber 2015.

  I våre visingshager setter vi hvert år opp nye planter til kurs og undervisning. I år (2015) presenterer vi planter som: Ringblomster, Kongelys, Ryllik, Lavendel, Isop, Peppermynte, Oregano, Jordbær, Bringebær, Solbær, Stikkelsbær, Paeonia, Revebjelle, Kamille, Legevendelrot, Rosenrot, Pepperrot, Matrem, Viola tricolor, Timian, Groblad, Rabarbra.

  Ta kontakt for visiningsturer som starter i september.

   

  Våre tre bringebærsorter. Glen ample, Borgund og Vene

  Løvetann - Taraxacum Officinalis

  Stemorsblomst  - Viola tricolor

  Rosenrot - Rhodiola Rosea

 • Låvebutikk

  Løvetanna Låvebutikk  er i år (2015) under restaurering og vi har derfor flyttet alle våre produkter og minikafe ned til Embrace Life senteret i Vardnesveien 3 nede på Gibostad (ca 4 min unna hovedgården). Her finnes alt som er i produksjon pr i dag og flere testprodukter som vi vurderer å sette i produksjon.

  Vår store hvite låve skal romme nye produksjonslokaler, butikk, kafe, kurslokaler, lager og kontorer. Vi gleder oss til å ta imot dere der i løpet av 2016/2017.

  Ved Vardnes urtegård  ligger også våre visningshager som vi bruker ved kurs, undervising av skoleklasser og mottak av private grupper.

  Utleie.

  Låven kan også leies til firmasamlinger, bursdager, andre selskap. Her kan vi arrangere og sette opp meny sammen med dere. Vi dekker opp og skaffer inn det som trengs for en hyggelig dag ute hos oss på vakre Gibostad og Vardnes urtegård.

  Vi kan her sette opp til servering for 16 personer.

  Ved gjestehusene og våre rom til utleie kan vi re opp til 12-14 personer for overnatting.

  Vi har også en lavvu som tar opp til 40 personer med egen bålgrue.

  Velkommen til oss!

 • Produkter

  Vardnes urtegård er produsent av nyttevekster og bær som videreforedles til ca 35 produkter. Der er selvsagt noen nyttevekster vi klarer å dyrke så langt nord (enda :-)) og disse kjøpes inn fra andre økologiske gårder og produsenter. 

  Eksempler her er: pepper, Ingefær, Chili (i store nok kvantum) Lavendel (i store nok kvantum), Jasmin med mer.

  I 2015 og 2016 settes der ut enda flere nyttevekster og nye felt er planlagt for å kunne lever enda mer av våre godt etterspurte produkter.

  kurs, undervising, seminarer, presentasjoner og omvisinger. Dette er et annet produkt ved urtegården. Hvert år setter vi opp visingshagene med nye produkter som brukes i undervising. Vi tar imot private grupper, skoleklasser, bedrifter og helsetjeneste som ønsker å lære mer om naturens nyttevekster og hvordan samarbeide med disse.

  Booking er nødvending da vi har fulle dager ved gården.

        

  Paeonia

  Matrem

  Løvetann

 • Gjestehus & romutleie

  Vi har flere alternativer for overnatting ved gården. Våre rom og gjestehus er generøst utrustet og holder høy standard.

  Gjesthus Varden har sengeplasser til opp til 7 personer. Her finner du to soverom, stue, spisestue, kjøkken med alt av utstyr, bad med både vaskemaskin og tørketrommel, en romslig veranda med fantastisk utsikt til Gisundet. Selve huset ligger fredfult til i enden av vardnesveien, nær skog og privat strand. Ta kontakt for booking.

  Englerommet er lokalisert i hovedbygget til gården. Dette er et koselig rom med en dobbelseng på 140cm, god skapplass, utsikt til hagen, bad med badekar, dusj, toalett, varmekabler. Ta kontakt for booking.

  Spesielle eventer. Vi har ved flere anledninger huset brudepar og overnatting for spesielle anledinger. Her kan vi skreddersy dekor og oppsett etter hva dere ønsker. Ta kontakt for booking.

   

   

   

  Cabin Vardnes har tre sengeplasser og egner seg best til å være en del av gjestehus varden. Her finner du et minikjøkken, gode senger, spiseplass til tre, flott utsikt over Gisundet og kort vei til privat strand og skogsområde. Parkering til opp til tre biler. Ta kontakt for booking.

  Solgløtt skogshytte. Nydelig plassert godt gjemt inne i skogen. Rett bak hytten er der et utsiktspunkt hvor man ser ser utover Gisundet og ned til stranden. Hytta har egen bålplass, to sengeplasser, vedfyring, spiseplass og en liten terasse. Denne er nå under restaurering. Ta kontakt for booking!

    Fra vårt strandområde.

    

     Fra vår folder. OBS kafe SMAK heter nå Løvetanna

   

   

     Fra hagen ved hovedbygget

   

Åpne alle
Info:
Embrace Life® Hovedkontor:
Vardnesveien 132
9372 Gibostad, Senja
NORWAY
+47 979 69 018
post@embracelife.no
Kontakt
 • +4797969018
vardnesveien 3

Embrace Life ® Vardnes urtegård, kompetansesenter, behandlingssenter, låvebutikk, kafe & butikk løvetanna, utdanningstilbud & nettbutikk.

Klinikk

Behandlinger innen komplementær medisin.
Tromsø og Gibostad

Kompetansesenter

Seminarer, workshops, lederutvikling, teamwork,
helse, med mer.

Vardnes urtegård

Dyrkning, kartlegging og produktutvikling av rene produker, med mer.

Phytoakademiet

Utdanning og kurs innen plantekunnskap, kost og ernæring med mer.